Venturis HoReCa

2020-06-22

 

Venturis HoReCa

Venturis HoReCa jest pierwszą w Polsce profesjonalną grupą, która dokonuje cyfrowej transformacji tradycyjnej branży, jaką jest gastronomia (hotele, restauracje, firmy cateringowe, placówki edukacyjne). Opracowany przez nią system KuMin.Sys. oferuje wygodny i intuicyjny interfejs pomiaru wagi oraz analiz menedżerskich. Umożliwia również prowadzenie ciągłego monitoringu skali odpadów spożywczych dzięki rejestrowaniu i kategoryzacji ich wagi oraz monitorowaniu on-line uzyskiwanych wyników. Specjalna waga zapewnia dokładność i odpowiedni zakres pomiarowy oraz komunikację z interfejsem programu. Odpady (pozostałości z talerzy gości, przeterminowane surowce, resztki z przygotowywania potraw z kuchni, żywność pozostała z bufetów i inne) są umieszczane bezpośrednio na wadze lub w stojącym na niej pojemniku zbiorczym, a następnie za pomocą interfejsu programu rejestrowane w odpowiedni sposób, zgodny oczekiwaniami klienta. Pracochłonność pomiaru szacuje się na zaledwie kilka sekund. Wynik jest zapisywany w jednej, centralnej bazie danych i od razu widoczny w interfejsie menedżera. Efektem naszych działań jest ograniczenie marnotrawstwa jedzenia i zmniejszenie śladu środowiskowego. Racjonalizacja zużycia zasobów: surowców, pracy ludzkiej, wody, energii itp. przekłada się na poprawę wyników finansowych firm z tego sektora.

ZALETY ROZWIĄZANIA:

  • Prosty w obsłudze, intuicyjny i zautomatyzowany system.
  • Dostarcza informacji, ile i co jest rzeczywiście zjadane przez gości (co ma kluczowe znaczenie dla lepszego planowania wielkości i struktury produkcji).
  • Generuje błyskawiczną informację zwrotną o łącznej ilości, strukturze i wartości wyrzucanych odpadów w danym dniu.
  • Pozwala monitorować również pracę kuchni.


W dobie zmieniającego się klimatu, potęgujących się susz, rosnących niedoborów wody, zwiększających się kosztów związanych z przechowywaniem i zagospodarowaniem odpadów oraz cen surowców każdy kilogram jedzenia trafiający niepotrzebnie do kosza na śmieci jest marnotrawstwem, które należy ograniczać. Dzięki rozwiązaniom Venturis HoReCa 340-pokojowy hotel w centrum dużego miasta jest w stanie zaoszczędzić rocznie nawet 1,5 mln zł, redukując nadprodukcję i marnowanie jedzenia.

Dane kontaktowe:
TSBC – Tomasz Szuba Usługi Doradcze (Venturis HoReCa)
Ul. Dembowskiego 5/28, 02-784 Warszawa
CEO: Tomasz Szuba
tel. kom.: +48 604 179 122 
tomasz.szuba@venturishoreca.com, 
www.venturishoreca.com
www.blog.venturishoreca.com
www.linkedin.com/in/tomaszuba/